Mentori 2012

Faceți cunoștință cu câțiva dintre mentorii care se vor implica în ediția Mentorship for Success 2012. Ei vă vor ghida pentru a atinge succesul profesional și personal.

ADRIAN RĂSOIU                                                                                                                                                                                                                                                                        

Adrian și-a început cariera profesională încă din facultate, cu job-uri specifice studenției. După ce a terminat Cibernetica s-a orientat către management consulting, petrecându-și 2+ ani în biroul local a doua dintre firmele mari și internaționale pe acest segment. Simțind nevoia unei specializări și a unei expuneri internaționale a urmat un master în finanțe în Elveția și și-a continuat drumul profesional către M&A și Corporate Finance. În momentul de față lucrează ca Project Manager într-un conglomerat media în Elveția, fiind implicat în proiecte de achiziții în domeniul tech/internet. Crede cu tărie în România și în actualele și viitoarele generații de tineri care vor schimba fațada economică și politică, de aceea dorește să se întoarcă acasă și să se implice în proiecte care vor atinge acest scop. Speră că prin programul ‘Mentorship for success’ să ofere o imagine clară a unei experiențe internaționale și a unei cariere în business/consultanță sau finanțe.

 

ANDREI STAMATE

O fire ambițioasă și perseverentă, ce caută tot timpul modele în oamenii din jurul său. Sunt de părere că societatea noastră poate evolua, prin a le arata tinerilor calea către adevăratele valori/modele ce stau la baza unei societăți moderne. Citatul preferat dupa care îmi ghidez pașii în viață: “talentul este ieftin, dăruirea este scumpă” (Irving Stone – Agonie și extaz). Voluntariatul este o experiență nouă pentru mine, și mai ales pe un concept foarte provocator: cum poți fi modelul tinerilor din ziua de azi? În prezent lucrez la o companie multinațională într-un segment de business relativ nou pe piața din România – “Lean Six Sigma” sau “Îmbunătățirea Proceselor de Business”.

BOGDAN TĂMAȘ

Bogdan a absolvit Facultatea de Știinte Economice din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. Încă din primul an de facultate a început să pună în practică aspectele teoretice învățate la cursuri, lucrând pe toata durata studiului la Orange Romania SA. Ulterior și-a îmbogățit experiențele practice și teoretice, mutându-se la București, la Carrefour România SA. După aproape 7 ani petrecuți la Carrefour, în care a trecut prin mai multe poziții (de la Manager de Raion, la Controlor de Gestiune), Bogdan și-a îndreptat atenția spre sectorul serviciilor externalizate, acceptând o noua provocare în cadrul Shared Service Center-ului Bombardier Transportation din Cluj Napoca. Deoarece în diferite momente din viața lui, Bogdan s-a putut baza pe sfaturile/îndrumarile unor persoane mai experimentate, “mai trecute prin viață”, consideră că a venit momentul să întoarcă și el acest gest, și să contribuie la îndrumarea tinerilor absolvenți. Astfel, Mentorship for Success, i se pare cea mai bună oportunitate să-și atingă și acest țel.

CRISTINA POPA

Cristina a terminat Facultatea de arhitectură din cadrul Universităţii de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti şi Departamentul de inginerie civilă din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti. Ea este interesată de îmbinarea arhitecturii şi ingineriei în scopul creşterii performanţei în proiectarea construcţiilor civile. Având în vedere că accesul la informaţie pentru cei care sunt interesaţi de aceste domenii este limitat, în special în ceea ce priveşte modurile de abordare şi etapele unui proiect, Cristina consideră Mentorship for Success o excelentă ocazie de a oferi celor perseverenţi şi metodici informaţiile necesare pentru obţinerea unor rezultate notabile în profesie.

.

ADONA IOSIF

Adona a terminat facultatea de informatică la Cambridge, și este în prezent studentă la doctorat în Machine Learning la Carnegie Mellon University din SUA. Ea este pasionată de impactul social pe care metodele de analiză statistică și Machine Learning le pot avea în domenii precum sănătate, educație, și dezvoltare internatională, și lucrează zilele acestea la un proiect în domeniul educației. Mentorship for Success i se pare o idee extraordinară, pentru că ea însăși a avut norocul de a avea multe modele și mult ajutor; pentru că știe cât de important este să ai access la informație; și pentru că sunt lucruri pe care și-ar fi dorit să le fi auzit în liceu și pe care speră să le poată spune mai departe acum.

 

IULIANA MÂNZĂ

Începând cu luna aprilie 2012, Iuliana Mânză face parte din echipa HART Human Resource Consulting, ocupând funcţia de PR Specialist. Principalele atribuţii sunt acelea de concepere şi implementare a strategiilor de comunicare pentru consolidarea şi promovarea brandului HART Human Resource Consulting, dar şi a întregului portofoliu de servicii ale companiei. Cu o experienţă de cinci ani în domeniul comunicării, Iuliana a ocupat anterior postul de Coordonator Evenimente şi Proiecte Speciale în cadrul trustului Adevărul Holding unde a dezvoltat numeroase campanii de comunicare având ca obiective lansarea de noi produse, promovarea şi consolidarea brandurilor din portofoliul trustului şi, nu în ultimul rând, o bună comunicare internă şi externă. Dintre proiectele la care Iuliana a lucrat: lansarea Forbes România (martie 2009), lansarea OK! România (martie 2010), lansări Forbes 500 Miliardari (octombrie 2009, noiembrie 2010, octombrie 2011), Forbes România CEO Forum (octombrie 2011), Gala Forbes 500 Miliardari (octombrie 2011, octombrie 2012), evenimente aniversare „Dilema veche – 18 ani” (ianuarie 2011). Iuliana este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA) şi a unui masterat în Management şi Comunicare în Afaceri (SNSPA).

 

MĂDĂLINA STĂNESCU

Este în prezent Marketing&PR Manager PC Garage și are o experiență de peste 6 ani în marketing și comunicare. Înainte de PC Garage, Mădălina a lucrat timp de 4 ani în trustul elvețian de presă Ringier, unde s-a implicat în diverse proiecte de print, TV, dar și presa online în timpul poziției sale de Brand Manager evz.ro și capital.ro. Mădălina a absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA.

 

 

OANA MAN

Sunt o persoană curioasă și creativă, interesată de domeniile Marketing (în special Customer Service & Satisfaction), Human Resources (în special Training) și Psihologie (aici orice ajută să înțeleg oamenii din jurul meu e binevenit). Din feedbackurile primite până acum se pare că sunt ambițioasa, de încredere, profesionistă, inteligentă și a bit of control freak. Îmi place să cunosc oameni isteți, fără astâmpăr, ce visează să salveze balenele, adică să schimbe lumea. Mi-e dragă România, familia și prietenii mei.

 

 

DANIEL SANDU

Politica este, atât în România cât şi oriunde altundeva în lume, la întretăierea dintre artă şi ştiinţă. Arta de a face politică/politici şi ştiinţa de a înţelege politica/politicile. Ca specialist, trebuie să le înţelegi pe ambele. În ultimii 5 ani am lucrat în campanii electorale la diferite niveluri în România şi la campania electorală de re-alegere a preşedintelui american Barack Obama în Ohio, unul dintre cele mai dificile şi echilibrate state din SUA. În acelaşi timp, am editat şi publicat articole şi analize despre procesul politic din România şi, odată cu mutarea mea în SUA, cel american. Cea mai recentă lucrare de cercetare din SUA urmează a fi publicată într-un jurnal academic în cursul lui 2012. Deşi cariera mea în politică nu este neapărat una îndelungată sau prodigioasă, este un prim pas făcut în direcţia mai binelui şi, sper eu, în direcţia profesionalismului în ştiinţe politice. Pentru că, mergând pe acest drum, am făcut destule greşeli din care am învăţat câte ceva, îmi place să cred că aş putea ajuta pe cei ce vin din urmă măcar să facă alte greşeli. Încet, organic, fără minuni sau personaje salvatoare, cu răbdare şi pasiune, poate vom reuşi să ne recuperăm şi să progresăm. Poate că fiecare dintre noi, urcaţi pe umerii experinţei mentorilor noştri, vom vedea mai departe decât am fi putut vedea singuri.

 

ADINA DEACU

Adina este un tânăr profesionist în domeniul urbanismului, absolvind Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Bucureşti. Din dorinţa de a experimenta profesia ei şi în altă ţară, se află acum în Shanghai, China unde lucrează ca urbanist la compania IBO Architects GmbH. S-a alăturat colectivului Mentorship for Success pentru că îşi doreşte să participe la dezvoltarea tinerilor din România şi crede cu tărie în importanţa proiectelor GRASP pentru a schimba în bine societatea românească.

 

 

ROXANA IOSIF

Roxana este un tânăr profesionist în domeniul serviciilor financiare.Ea a lucrat în România, în departamentul de consultanță al uneia din firmele Big 4, până când și-a dat seama că are nevoie de o experiență în altă țară pentru a avea un termen de comparație. În ultimii doi ani și jumătate a studiat inginerie financiară în Elveția și a lucrat acolo într-un start-up.De curând, s-a hotărât să revină în România pentru că își dorește să contribuie la dezvoltarea locului unde se simte acasă. Unul dintre primele lucruri pe care le-a făcut când s-a întors în România a fost să se implice în proiectul Mentorship for Success în care crede cu tărie!

 

RALUCA FLOREA

A studiat Inginerie Civilă la Universitatea Tehnică de Construcții și a plecat din țară pentru a descoperi o nouă cultură, cu un sentiment de vinovăție la gândul că nu va mai putea contribui la dezvoltarea României. Acum 2 ani însă, la primul contact cu GRASP și-a dat seama că e oportunitatea pe care o cauta de multă vreme, pentru a se implica în proiecte în România. A colaborat pe diferite proiecte, iar anul acesta s-a alaturat echipei Mentosrhip for Success, din dorința de a ajuta tinerele talente să își găsească drumul și inspirația. Mărturisește că și ea și-a gasit-o cu ajutorul unor oameni minunați care, fară să știe, i-au îndrumat pasii spre succes. Timp de 7 ani în afara tării, a avut șansa de a se implica în unele dintre cele mai importate proiecte de infrastructură din Spania: construcția căii ferate de mare viteză și a metroului din Barcelona.

 

LUCIAN COMANDAR

Lucian a terminat facultatea de electronică la Sheffield, a urmat un Master în optical la UCL și în prezent este doctorand în comunicații cuantice la Cambridge. El este adeptul educației polivalente și totodată non-formale participând activ în diferite organizații studențești. Mentorship for success i se pare o idee extraordinară întrucât cosideră că un sfat și o îndrumare potrivită la momentul oportun fac diferența între realizarea obiectivelor și o experiență nereușită. Și-ar fi dorit ca în anumite momente să fi avut șansa participării într-un asemenea program.